< All Topics
Print

‘Van Abba tot Zondebok’. Werkboek voor predikanten, catecheten en kerkelijk werkers

De relatie tussen joden en christenen mag meer zijn dan een oppervlakkige vriendschap. We delen dezelfde bijbelse traditie, maar verstaan deze niet altijd op dezelfde manier. Het boek ‘Van Abba tot Zondebok’ helpt ons hieraan te werken.

De auteurs van ‘Van Abba tot Zondebok’ – theoloog en leerkracht Paul Petzel uit Andernach en freelance copywriter en vertaler Norbert Reck uit München – zijn niet echt de auteurs van dit schitterende werkboek; ze zijn als het ware de notulisten van een diepgaande gedachtewisseling tussen drieëndertig Duitse joden en christenen. Zij gingen de afgelopen jaren in dialooggroepjes van steeds minstens vijf personen voor het Zentralkomitee der Deutschen Katholiken (ZdK) aan de slag.

In het boekje worden 57 Bijbelse woorden of begrippen behandeld. Elk Bijbels woord wordt besproken volgens een drieslag: probleemstelling (Wat loopt er hier fout?), analyse (Hoe moeten we dit woord in zijn juiste Bijbelse betekenis interpreteren?), perspectieven (Wat betekent dit nu voor onze catechese en verkondiging van vandaag?).

Het boekje is te bestellen bij de Antwerpse uitgever Halewijn

Table of Contents